Archive

Working hours

Monday 9:30 am - 6.00 pm
Tuesday 9:30 am - 6.00 pm
Wednesday 9:30 am - 6.00 pm
Thursday 9:30 am - 6.00 pm
Friday 9:30 am - 5.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed
---------

Rouw gaat mee naar het werk. Er blijkt meer behoefte te zijn aan inzicht in wat rouwen is, hoe je iemand kan steunen en op welke wijze je het gesprek aangaat. Voor degene die het verlies overkomt, maar ook voor de collega’s is het een lastige stiuatie waarin we vaak niet precies weten wat te doen of zeggen. Heel vaak wordt er te weinig gezegd of uitgesproken.

Eén op de 10 werkenden die een dierbare heeft verloren krijgt een burn-out. Een kwart kan een langere tijd niet goed functioneren. (cijfers CNV) Goede steun en begeleiding voorkomt uitval en bevordert het welzijn van de medewerker en de loyaliteit, samenwerking en resultaten. Een goede communicatie over verlies en herstel is hierbij essentieel. 

Ook jongere medewerkers hebben vaak al één of meerdere verliezen meegemaakt. En juist dan is her fijn hier tijdig aandacht aan te besteden. 

Rouw na verlies ontstaat niet alleen bij overlijden. Bij verlies van gezondheid, baan, levensfase, contact of toekomstplannen, kan men ook in een rouwproces komen. Overgang naar een nieuwe fase betekent afscheid nemen van de oude situatie. Bij een reorganisatie zie je ook kenmerken van rouw,

Er is geen standaard methodiek hoe om te gaan met rouw. Ieder rouwt anders en men kan per dag een andere behoefte hebben. Twee weken thuis zijn is bijvoorbeeld niet per definitie goed. En als iemand dan aan het werk is, wat kan deze persoon dan helpen? Te vaak zeggen mensen in rouw nog dat ze te weinig begrip vinden of dat goed bedoelde opmerkingen averechts werken.

Tijdig iemand een coach gesprek aanbieden, heerlijk in de buitenlucht, getuigt van goed werkgeverschap. Daarnaast is een bijscholing voor alle medewerkers in de organisatie over “hoe rouw werkt” een nuttige investering die zich dagelijks terugbetaalt. Kunnen omgaan met rouw is onderdeel van Persoonlijk Leiderschap. 

Doelgroep: alle medewerkers, leidingevenden, HRM medewerkers, reintegratie adviseurs

Doelstellingen training “Hoe werkt rouw?”:

  • Inzicht in verschillende vormen van verlies
  • Kennis van rouw, vertaald naar de praktijk
  • Herkennen van signalen en symptomen
  • Communicatie over verlies en herstel (leren luisteren en gesprek aangaan, incl do’s and don’ts)
  • Leren en oefenen van mogelijkheden die er zijn om iemand te steunen in deze periode

 

Theorie en oefenen wisselen elkaar af. Ook deze training vindt deels buiten plaats. Omdat bewezen is dat we buiten op een ontspannen wijze moeilijke gesprekken beter kunnen voeren. Er ontstaat meer verbinding tussen de gesprekspartners en er is ruimte voor inzichten en oplossingen.