Negatieve patronen doorbreken en positiever denken

Koop cursus

Archive

Working hours

Monday 9:30 am - 6.00 pm
Tuesday 9:30 am - 6.00 pm
Wednesday 9:30 am - 6.00 pm
Thursday 9:30 am - 6.00 pm
Friday 9:30 am - 5.00 pm
Saturday Closed
Sunday Closed
---------

Beschrijving
Dit is echt het wondermiddel om negatieve patronen te doorbreken!

De basis van coaching en ook zelfcoaching is jezelf goede vragen stellen. Merk je dat je in je hoofd blijft zitten, door blijft piekeren, dat het een chaos in je hoofd is, je je niet goed voelt of niet vooruit te branden bent. Stel jezelf dan vragen.

Mensen hebben de neiging zichzelf niet helpende vragen te stellen. Een voorbeeld daarvan is: ‘Hoe kan het toch dat ik me niet goed voel?’ ‘Waarom voel ik me zo?’ ‘Waar komt dit vandaan?’ Het kan helpen om inzicht te krijgen in de oorzaken maar die zijn niet altijd even goed te duiden en het helpt je niet meteen om het op te lossen. Het gaat er niet om dat je het probleem analyseert, maar dat je oplossingen analyseert. Einstein zei het al:

Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau van denken waarop ze zijn gemaakt. – Einstein

Als je het goede antwoord nog niet hebt gevonden, heb je de juiste vraag nog niet gesteld.

Welke vragen kun je jezelf stellen? Open vragen die bijvoorbeeld beginnen met wat, hoe en wanneer. Probeer het woord ‘waarom’ te vermijden. Het is een verantwoordingsvraag en je krijg, ook bij jezelf, vaak defensieve of verklarende antwoorden.

Welke vragen je wel helpen? Dat leer je in deze uitgebreide course met 12 verschillende lessen over goede (coach)vragen stellen.