Nieuws

Oprichter Mentalcoach.nl

Platform mentalcoach.nl helpt millennials de regie terug te pakken

Een platform voor millennials die worstelen met de levensvraagstukken van deze tijd. Dat is wat de nieuwe online community mentalcoach.nl wil bieden. Mentalcoach.nl adviseert en informeert millennials. Oprichter Bart Bijster: “Wij willen hen helpen om beter in balans te blijven en gelukkiger te worden.”

Bart Bijster werkt al 20 jaar in de verslavingszorg. Sinds zeven jaar helpt hij met zijn onderneming Bijster Care cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. Uitgangspunten daarbij zijn: bied mensen zorg in hun eigen omgeving en help hen om de basis op orde te krijgen: reinheid, rust en regelmaat. Vandaaruit kun je verder bouwen.

Problemen van millennials

Millennials zijn de generatie geboren tussen pakweg 1980 en 2000. Bart hoort zelf bij deze generatie. Gesprekken met leeftijdsgenoten maakten hem bewust van de problemen waar zij mee kampen. “Om mij heen zie ik steeds meer burn-outs. Iets basaals als een woning is niet meer vanzelfsprekend, de woningnood is enorm. De flexibilisering ontneemt mensen hun vastigheid. We leven veel sneller dan vroeger en zijn niet meer honkvast. We willen onze behoeften direct bevredigd hebben.”

In dat verlangen naar directe behoeftebevrediging zag Bart een link met zijn werk in de verslavingszorg: “Als verslaafde wil je ook je behoefte aan een drug direct bevredigd hebben.” Bart merkte dat hij leeftijdsgenoten met levensvraagstukken op dezelfde manier kon coachen zoals hij deed bij zijn cliënten. Zo ontstond het idee voor mentalcoach.nl.

Persbericht Mentalcoach millennial

Inspirerende informatie

Millennials vinden op mentalcoach.nl informatie die hen kan inspireren om zelf de regie over het leven te houden. Zo zijn er blogs en video’s. Millennials kunnen trainingen volgen en via de chat vragen stellen aan een coach. Als zij daar behoefte aan hebben, kunnen zij ook een coaching traject volgen, online en fysiek.

“Wie zich bij ons inschrijft, maakt een account aan”, vertelt Bart. “Je kunt dan chatten en je hebt toegang tot veel informatie. Je hebt een leerdoelenpagina, waar je je eigen doelen op verschillende leefgebieden kunt formuleren en verbetering bijhoudt. Op de site vind je ook een video die je helpt om je doelen SMART te formuleren.”

Zorgvuldig geselecteerde coaches

Aan het platform zijn op dit moment zes coaches verbonden. Soms coacht Bart zelf ook de bezoekers van mentalcoach.nl. “Ik heb de coaches zorgvuldig geselecteerd”, vertelt Bart. De coaches zijn gediplomeerd en hebben affiniteit met de doelgroep millennials. Het zijn coaches die ik zelf ook zou benaderen als dat nodig zou zijn.”

Start met de basis

Begin met de basis op orde te krijgen. Leef gezond en regelmatig. Eet gezond, slaap voldoende, pak je vitamine D door regelmatig naar buiten te gaan. Er is geen beter medicijn dan leuke dingen doen. Leer die dingen te herkennen waar je wel invloed op kunt  uitoefenen. Dit is wat mentalcoach.nl wil uitdragen aan bezoekers die worstelen met vraagstukken van deze tijd.

“Over een paar jaar willen wij een begrip zijn in de coaching wereld”, vertelt Bart. “Wij willen bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van een grote groep mensen. We zijn geen behandelaars, zoals je die in de hulpverlening ziet. Bij complexere klachten verwijzen wij door. Wel kunnen we mensen helpen om beter in balans te blijven en gelukkiger te worden. We willen echt aan de voorkant zitten, zodat de gang naar de hulpverlening niet nodig is.”

Benieuwd naar wat mentalcoach.nl voor jou kan betekenen? Schrijf je gratis in en kijk of de diensten en informatie passen bij wat jij zoekt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en win een gratis consult of training t.w.v. €100,- bij een coach naar keuze