MENTALCOACH.NL

Samen doelgericht werken aan jouw groei en persoonlijke ontwikkeling

Over Mentalcoach.nl


Mentalcoach.nl is een online platform dat jou helpt bij het vinden van de juiste balans in het leven. Want we weten allemaal dat het vinden van de juiste balans, niet makkelijk is. Veel millennials zoals jij, zijn zoek naar geluk en een betere kwaliteit van leven. En door middel van dit platform, willen wij jou hierbij helpen.

Genomineerd voor de zorginnovatie prijs 2022!

gelukkig

Hier geloven wij in:


Meer kwaliteit van levenMentalcoach.nl ziet dat veel millennials een betere kwaliteit van leven willen -en kunnen- hebben. Zij worstelen in hun dagelijks leven met het vinden van de juiste balans. Daarom is mijn droom om iedere millennial die dit nodig heeft de juiste middelen te bieden voor een beter leven.gelukWaarom heb ik Mentalcoach.nl opgericht?Het aantal life- en mental coaches is in de afgelopen twintig jaar bijna vertienvoudigd. Dit is niet vreemd, want de vraag naar deze vorm van professionele begeleiding neemt hard toe. Het probleem dat wij zien is dat het gros van deze coaches bij lange na niet de kwaliteit biedt die zo hard nodig is. Het ontbreekt de coaches aan kundigheid, kwalificaties en de juiste ervaring. Terecht maakt 70% van de bedrijfsartsen en psychologen zich ernstige zorgen over de wildgroei aan coaches op dit gebied.


Dit moet anders!


Mentalcoach.nl wil hier verandering in brengen met behulp van een platform voor millennials die worstelen met de levensvraagstukken van deze tijd.

Met behulp van eerlijke voorlichting, professionele tools en de beste trainingen die millennials in staat stellen om te excelleren, gaat Mentalcoach.nl voor een betere kwaliteit van leven voor iedere millennial.

We willen echt aan de voorkant zitten, zodat de gang naar hulpverlening niet nodig is.

Een platform voor millennials die worstelen met de levensvraagstukken van deze tijd. Dat is wat de nieuwe online community mentalcoach.nl wil bieden. Mentalcoach.nl adviseert en informeert millennials. Oprichter Bart Bijster: "Wij willen hen helpen om beter in balans te blijven en gelukkiger te worden."

Bart Bijster werkt al 20 jaar in de verslavingszorg. Sinds zeven jaar helpt hij met zijn onderneming Bijster Care cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. Uitgangspunten daarbij zijn: bied mensen zorg in hun eigen omgeving en help hen om de basis op orde te krijgen: reinheid, rust en regelmaat. Vandaaruit kun je verder bouwen.


Bart Bijster

Afbeelding Bart Bijster oprichter Mentalcoach.nl


Problemen van millennials

Millennials zijn de generatie geboren tussen pakweg 1980 en 2000. Bart hoort zelf bij deze generatie. Gesprekken met leeftijdsgenoten maakten hem bewust van de problemen waar zij mee kampen. “Om mij heen zie ik steeds meer burn-outs. Iets basaals als een woning is niet meer vanzelfsprekend, de woningnood is enorm. De flexibilisering ontneemt mensen hun vastigheid. We leven veel sneller dan vroeger en zijn niet meer honkvast. We willen onze behoeften direct bevredigd hebben.”

In dat verlangen naar directe behoeftebevrediging zag Bart een link met zijn werk in de verslavingszorg: “Als verslaafde wil je ook je behoefte aan een drug direct bevredigd hebben.” Bart merkte dat hij leeftijdsgenoten met levensvraagstukken op dezelfde manier kon coachen zoals hij deed bij zijn cliënten. Zo ontstond het idee voor mentalcoach.nl.


Inspirerende informatie

Millennials vinden op mentalcoach.nl informatie die hen kan inspireren om zelf de regie over het leven te houden. Zo zijn er blogs en video’s. Millennials kunnen trainingen volgen en via de chat vragen stellen aan een coach of in de community. Als zij daar behoefte aan hebben, kunnen zij ook een coaching traject volgen, online en fysiek.


“Wie zich bij ons inschrijft, maakt een account aan”, vertelt Bart. “Je kunt dan chatten en je hebt toegang tot veel informatie. Je hebt een leerdoelenpagina, waar je je eigen doelen op verschillende leefgebieden kunt formuleren en verbetering bijhoudt. Op de site vind je ook een video die je helpt om je doelen SMART te formuleren.”


Start met de basis

Begin met de basis op orde te krijgen. Leef gezond en regelmatig. Eet gezond, slaap voldoende, pak je vitamine D door regelmatig naar buiten te gaan. Er is geen beter medicijn dan leuke dingen doen. Leer die dingen te herkennen waar je wel invloed op kunt  uitoefenen. Dit is wat mentalcoach.nl wil uitdragen aan bezoekers die worstelen met vraagstukken van deze tijd.

“Over een paar jaar willen wij een begrip zijn in de coaching wereld”, vertelt Bart. “Wij willen bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van een grote groep mensen. We zijn geen behandelaars, zoals je die in de hulpverlening ziet. Bij complexere klachten verwijzen wij door. Wel kunnen we mensen helpen om beter in balans te blijven en gelukkiger te worden. We willen echt aan de voorkant zitten, zodat de gang naar de hulpverlening niet nodig is.” 

Benieuwd naar wat mentalcoach.nl voor jou kan betekenen? Plan helemaal gratis en vrijblijvend een kennismaking via het contactformulier


Opleidingshistoriek

  • Bedrijfskunde
  • Sociaal pedagogisch werk
  • Motiverende gespreksvoering
  • Verslavingskunde
  • Therapeutisch boksen
  • Psychiatrie, psychopathologie DSM4 - TR