bokscoaching als instrument  voor teambuilding
22 juni 2023 
in nieuws

bokscoaching als instrument voor teambuilding

Afgelopen dinsdag hadden we de unieke kans om bokscoaching aan te bieden tijdens een teamdag van een opdrachtgever. Een dynamische en tegelijkertijd leerzame ervaring die duidelijk laat zien hoe bokscoaching als instrument ingezet kan worden voor teambuilding.

Belangrijke thema's zoals grenzen signaleren, leren doseren, leiderschap en teamdynamiek werden belicht op een frisse, interactieve manier. Maar wat houdt bokscoaching precies in? Het is geen typische teambuildingactiviteit zoals je die kent, maar het is een krachtige metafoor voor de uitdagingen die we elke dag op de werkvloer tegenkomen. Ook was het een mooi moment om de werkvormen te demonstreren en te vertalen naar de praktijk voor onze cliënten binnen Bijster Care.

Grenzen signaleren is een sleutelvaardigheid, zowel in de ring als op de werkvloer en privé situaties. Door fysieke uitdagingen en technieken uit de bokssport toe te passen, leren deelnemers hun persoonlijke grenzen te herkennen en te respecteren. Het is een kans om het bewustzijn te vergroten, zowel fysiek als mentaal.

Leren doseren, een ander belangrijk thema, is cruciaal in elke privé en werksituatie. Door de snelle en intensieve aard van boksen, leren deelnemers hoe ze hun energie en concentratie moeten beheren om het gevoel van regie te behouden. Net zoals in een drukke werkdag, draait het allemaal om het efficiënt gebruik van je krachten.

En natuurlijk, leiderschap en teamdynamiek zijn essentieel in elke organisatie. Boksen biedt de perfecte gelegenheid om deze vaardigheden te oefenen en te ontwikkelen. Het helpt deelnemers om elkaar beter te leren kennen, te leren hoe ze effectief kunnen samenwerken en hun inzicht in hun eigen handelen te vergroten.

Het resultaat van vandaag? Een team dat sterker, meer verbonden en beter voorbereid is om uitdagingen aan te gaan. Wat een van de deelnemers mij vertelde is dat het onmogelijk is om een 'masker' op te houden tijdens de werkvormen, waardoor je elkaar echt beter leert kennen. En het allerbelangrijkste, het plezier tijdens de werkvormen in het team.

Bokscoaching is zonder twijfel een winnende strategie voor succesvolle teambuilding.🏆

Wil jij bokscoaching voor jezelf of voor jouw team? Vul dan ons contactformulier in of plan een gratis kennismaking.
Over de schrijver
Reactie plaatsen