€144 miljoen besparen door een betere mentale gezondheid!
06 mei 2022 
in nieuws

€144 miljoen besparen door een betere mentale gezondheid!

€144 miljoen besparen door een betere mentale gezondheid!

Een sterke mentale gezondheid zorgt voor afname van de zorgkosten en minder ziekteverzuim bij de werkgever. 

Onlangs hebben onderzoekers berekend dat er €144 miljoen euro bespaard kan worden wanneer de mentale gezondheid van een miljoen volwassenen met 5 procent verbetert!

Daarvoor is wel noodzaak dat er preventief wordt gewerkt met inzet van bewezen effectieve interventies op het gebied van de mentale gezondheid. Mentalcoach.nl heeft door 20 jaar kennis en ervaring het beste aanbod samengesteld. Trainingen gebaseerd op bewezen succesvolle methodieken die een direct bijdragen leveren aan jouw groei en persoonlijke ontwikkeling.

 Dit blijkt uit de factsheet Effectieve interventies en beleid mentale gezondheid en preventie  die het RIVM, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland  publiceerden.

Miljoenen euros besparen op zorgkosten

Mentaal gezonde mensen denken positiever, hebben een groter incasseringsvermogen en zijn verzadigd met de mensen om zich heen.

Het verbeteren van de mentale gezondheid zorgt ervoor dat je jezelf gezonder voelt en beter gaat functioneren. Als gevolg ben je minder vaak ziek op het werk en heb je minder zorg nodig van bijvoorbeeld de huisarts. Daardoor zijn werknemers productiever en vallen zorgkosten waarschijnlijk lager uit. 

De onderzoekers hebben een overzicht van de effectieve interventies per levensfase samengesteld. Meer dan dertig interventies zijn beschikbaar voor de bevordering van mentaal welbevinden en preventie van psychische aandoeningen. De geselecteerde interventies komen uit databases van het Nederlands Jeugdinstituut, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Vilans, Movisie en RIVM.

Mentalcoach.nl werkt actief met de methodieken 8 fasemodel, therapeutisch boksen en CRA die o.a. terug te vinden zijn in de databases van bijvoorbeeld Movisie.

Het is noodzaak dat de interventies actief in zowel binnen als buiten de leefomgeving worden aangeboden. Dus niet alleen in de zorg, maar vooral ook thuis, in de wijk, op school en op het werk. Elke verandering in het leven heeft invloed op de gemoedstoestand. 

De kosten die interventies voor het bevorderen van de mentale gezondheid is al mogelijk vanaf € 0,46 cent per dag! Bekijk ons aanbod.


Bart Bijster oprichter Mentalcoach.nl: Wij willen echt aan de voorkant van de zorg zitten 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen