Bokscoaching iets voor jou?
17 juli 2022 
in nieuws

Bokscoaching iets voor jou?

Bokstherapie is een therapeutisch middel om persoonlijke groei en ontwikkeling te realiseren. Bokstherapie bestaat uit een combinatie van sport, spel en mentale begeleiding en wordt ook wel therapeutisch boksen of bokscoaching genoemd.

Waarom bokstherapie?

Bokstherapie helpt om barrières te doorbreken omdat ieder mentaal probleem ook een lichamelijke kant heeft. Stress is een goed voorbeeld: stress heeft invloed op je hartslag, beweging, bloedsuikerspiegel, slaap, ademhaling en lichamelijke spanning.

Daarom werken we bij bokstherapie op een lichamelijke manier aan verbetering. Dankzij het fysieke aspect is het mogelijk dat bokstherapie letterlijk zorgt voor een doorbraak die bij reguliere therapie langer op zich laat wachten, of zelfs helemaal niet plaatsvindt.

We focussen bij bokstherapie op zowel de mentale uitdagingen als de fysieke uitingen ervan. De lessen geven je een vorm van ontlading en maken je bewust van je gedachtes en gevoelens. Stap-voor-stap geven we concrete hulpmiddelen om je problemen beter (op een andere manier) te benaderen.

De positieve fysieke aspecten

Naast de mentale begeleiding en het aanpakken van de fysieke uiting daarvan, heeft bokscoaching nog meer voordelen, zoals de afvoer van cortisol (stresshormoon) en het aanmaken van neurotransmitters in je lichaam. Dit zijn chemische stoffen die je lichaam aanmaakt wanneer je sport, ze worden ook wel gelukstofjes genoemd. 

Bokscoaching voor persoonlijke ontwikkeling

Therapeutisch boksen hoeft niet te starten met een mentaal probleem. Ook wanneer je jezelf persoonlijk wil ontwikkelen, biedt bokstherapie uitkomst. In dit geval is bokscoaching een betere term dan bokstherapie.

De basis van de lessen is bij bokscoaching gelijk, echter focussen we op het wegnemen van zaken die jouw persoonlijke groei tegenhouden of beperken, zoals onzekerheid, bescheidenheid, doortastendheid en assertiviteit.

Voor wie is bokstherapie?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is bokstherapie niet alleen voor millennials die worstelen met een mentaal probleem. Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, of simpelweg een betere balans vinden in je leven? Dan is bokstherapie zeker een hulpmiddel dat je kan helpen.

Ook voor millennials die wel kampen met een mentaal probleem, biedt bokstherapie uitkomsten. De combinatie van mentale begeleiding en het aanpakken van fysieke uitingen ervan kunnen barrières doorbreken, bij klachten als:

 1. PTSS
 2. Burn-out
 3. Depressie
 4. Verslaving
 5. ADHD

Belangrijk om te vermelden is dat bokstherapie bij (chronische) mentale problemen niet de oplossing is voor het totale probleem. Het is in veel gevallen wel een goede aanvulling op je huidige (of toekomstige) behandeling en/of ondersteuning.

Mentalcoach.nl werkt met bekende methodieken uit de zorg (zoals CRA, 8 fase model, ACT, motiverende gespreksvoering) en biedt jouw behandelaar alle mogelijkheden om mee te kijken én denken met je opdrachten en lessen.

Voor de eerste les maken we altijd afspraken over jouw grenzen en hoe je die aangeeft. Zo spreken we een veilig woord af waarmee jij de oefening vroegtijdig stopt, wanneer je je fysiek of mentaal niet goed voelt.

Welke resultaten behaal je met boktherapie?

Afhankelijk van je doelen, draagt bokstherapie bij aan:

 • Inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en aandachtspunten
 • Rust in je hoofd
 • Verminderen van stress
 • Lekkerder in je vel zitten
 • Vergroten van je zelfvertrouwen
 • Beter aangeven van grenzen
 • Assertiever zijn

Is bokstherapie iets voor jouw en wil je meer weten? Maak direct een gratis kennismaking.


 

Over de schrijver
Reactie plaatsen