Gisteren tijdens het boodschappen doen, viel me iets op:
21 november 2023 
in nieuws

Gisteren tijdens het boodschappen doen, viel me iets op:

Gisteren tijdens het boodschappen doen, viel me iets op: enkel alcohol krijgt een prachtige presentatie in de winkel, ondanks bekende gezondheidsrisico's. De flessen worden sfeervol uitgelicht en schappen afgewerkt met een houtlook, wat direct een gevoel van gezelligheid oproept. Dit zette me aan het denken: waarom valt alcohol niet onder hetzelfde uitstalverbod als tabak?

Bijzonder genoeg is ons lichaam niet het enige dat lijdt onder alcohol; ook mentaal zijn we sterker zonder. Alcohol kan op korte termijn een aangenaam gevoel geven, maar de lange termijn effecten zijn vaak negatief. Dit geldt voor iedereen, of je nu een topsporter, ondernemer of werknemer bent. Uiteindelijk presteert ieder mens beter zonder alcohol. Het gaat niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om mentale helderheid en prestatievermogen.

 Ik ben van mening dat we actiever moeten bijdragen aan het verminderen van alcoholgebruik. Dit kan door het verhogen van het bewustzijn over de gezondheidsrisico's, betere voorlichting, en het invoeren van maatregelen die alcoholgebruik ontmoedigen.

Interessant is dat meer dan 70% van onze deelnemers (Bijster Care) worstelt met een alcoholverslaving.

Het is tijd voor verandering. Wat denk jij? Moet alcohol net als tabak verborgen blijven in de winkels, of zijn er betere manieren om het bewustzijn te vergroten en gebruik te verminderen?

 #alcoholvrij #mentalegezondheid #prestatieverbetering #bewustzijn #gezondheidsrisicos #alcoholbeleid #nix18

Over de schrijver
Reactie plaatsen