Nominatie Zorginnovatieprijs 2022!
21 januari 2022 
in nieuws

Nominatie Zorginnovatieprijs 2022!

Op maandag 21 februari 2022 mogen wij ons verhaal delen met de vakjury, we hebben er veel zin in!

Wat doet Mentalcoach.nl

Een platform voor millennials die worstelen met de levensvraagstukken van deze tijd. Dat is wat de nieuwe online community mentalcoach.nl wil bieden.
Millennials vinden op mentalcoach.nl vakkundige informatie die hen kan inspireren om zelf de regie over het leven te houden.
Je krijgt verschillende tools aangeboden zoals een leerdoelenpagina, waar je je eigen doelen op verschillende leefgebieden kunt formuleren en verbetering bijhoudt.Wij willen hen helpen om beter in balans te blijven en gelukkiger te worden.


We willen echt aan de voorkant zitten, zodat de gang naar de hulpverlening niet nodig is


Probleemstelling

Steeds meer millennials kampen met sombere en/of gerelateerde burnoutklachten.

Het onderhoud van de mentale gezondheid wordt te vaak onderbelicht. Dit resulteert in schrijnende gevallen in dure behandelingen en lange wachttijden.

Daarnaast zijn het aantal life- en mental coaches in de afgelopen twintig jaar bijna vertienvoudigd. Dit is niet vreemd, want de vraag naar deze vorm van professionele begeleiding neemt hard toe.  Het probleem dat wij zien is dat het gros van deze coaches bij lange na niet de kwaliteit biedt die zo hard nodig is. Het ontbreekt de coaches aan kundigheid. Het ontbreekt de coaches aan kundigheid, kwalificaties en de juiste ervaring. Terecht maakt 70% van de bedrijfsartsen en psychologen zich ernstige zorgen over de wildgroei aan coaches op dit gebied.


Oplossing, de zorginnovatie

Dit moet anders!

Sombere klachten en dure behandelingen zijn te voorkomen door aan de ‘voorkant’ te zitten.

Dit doen we door het gratis aanbieden van eerlijke vakkundige voorlichting in vorm van video’s, blogs en een kennisbank.
Daarnaast bieden we tools zoals het persoonlijk doelenplan waar de gebruiker zijn of haar doelen vastlegt en verbeteringen bijhoudt.De doelenpagina is gebaseerd op de methodiek ‘het 8 fasemodel’.
Diverse onderzoeken tonen aan dat deze succesvolle methodiek vaak wordt gebruikt door de praktische insteek en het structureel werken.In principe kan de gebruiker met het platform zelf al uit de voeten, maar wil je extra ondersteuning dan kan dit met ondersteuning van een mentalcoach naar keuze.
Ons platform verbindt millennials die hulp zoeken, met de voor hen juiste gekwalificeerde coach. Coaches met een bewezen track record en een passende, afgeronde opleiding.
Wij bieden betrouwbare gekwalifeerde coaches gratis advertentieruimte aan d.m.v. een eigen profiel.
De coaches worden door het platform zorgvuldig geselecteerd.Millennials kunnen trainingen volgen en via de chat vragen stellen aan een coach. Als zij daar behoefte aan hebben, kunnen zij ook een coaching traject volgen, online en fysiek.


We willen echt aan de voorkant zitten, zodat de gang naar de hulpverlening niet nodig is.

Volg ons de aankomende maanden tijdens de regionale voorrondes en hopelijk de landelijke finale!

Over de schrijver
Reactie plaatsen