Ontmoeting met Bart Heuving
15 augustus 2023 
in nieuws

Ontmoeting met Bart Heuving

"Voortdurend leren en openstaan voor nieuwe inzichten is van cruciaal belang in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom zoek ik ook vaak inspiratie buiten mijn eigen sector. Dit bracht me in contact met Bart Heuvingh, o.a. hoofd topsportbegeleiding bij AZ en auteur van 'Talent van Morgen'.

Bart's visie op preventie - proactief aandachtsgebieden aanpakken in plaats van alleen 'pleisters plakken' - heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Zijn aanpak herinnert me eraan dat vaak meer aandacht ligt op het behandelen i.p.v. het voorkomen van klachten.We hadden gesproken over de AZ 11 method.
De methodiek is alomvattend zodat er gestructureerd begeleiding geboden wordt op voeding, slaap, financiën, onderwijs, tot aan fysieke en mentale gezondheid, om zowel sportieve prestaties als persoonlijke groei van de spelers te bevorderen.

Bart heeft voorlichting gegeven over het verschil tussen een groeimindset en een statische mindset. Hij stimuleert de groeimindset door spelers te motiveren uitdagingen aan te gaan, in plaats van ze te vermijden. Hij benadrukt dat fouten maken een deel is van het leerproces en dat het belangrijk is om feedforward te geven en te ontvangen.
De instrumenten uit Bart's boek zijn universeel en toepasbaar in verschillende contexten, ook bijvoorbeeld in de verslavingszorg.
Het omvat technieken zoals evalueren, (juist) complimenteren, resultaten zichtbaar maken, ontwikkelen van gezonde gewoonten en omgaan met afleidingen. (Coping plan)

Dank je Bart, voor dit leerzame en inspirerende gesprek! Het heeft me nog meer aan het denken gezet over het belang van preventie en de waarde van een groeimindset. Ook heeft het me herinnerd aan het belang van 'water geven aan de wortels' in plaats van 'trekken aan de sprieten'. 🌱⚽ #groei #ontwikkeling #coaching #AZ #BartHeuvingh #TalentVanMorgen #voetbal #sportpsychologie #preventie #groeimindset #ambitie #methodisch


Over de schrijver
Reactie plaatsen