Ervaar minder stress met jouw persoonlijke stresscoach

Beleef jouw innerlijke rust

20 jaar

Door meer dan 20 jaar kennis en ervaringen hebben we de beste trainingen voor jou samengesteld.

1000+ klanten

 1000+ tevreden klanten hebben succesvol ons programma afgerond!

30 dagen

Binnen 30 dagen resultaat in jouw groei en persoonlijke ontwikkeling

1 uur

Max 1 uurtje per dag, stap voor stap in jou eigen tijd

Bart Bijster

Waarom een stress coach? De gevolgen van langdurige stress

Stress is niet altijd ongezond en heeft zelfs een waardevolle functie: wanneer je kortdurend stress ervaart, zet dit je op scherp. Zo kun je bijvoorbeeld in een noodsituatie sneller reageren.

Het gevaar zit in langdurige stress. Wanneer je langdurend stress ervaart, dan heeft dit een grote negatieve invloed op je lichaam en geest. Langdurige stress kan resulteren in diverse mentale en fysieke kwalen, denk aan de gevreesde burn-out die jarenlang kan aanhouden.

Om deze reden bestaat de stress coach. Een goede stress coach leert jou hoe je stress herkent in een vroeg stadium, zodat je er tijdig actie op kan ondernemen, maar nog belangrijker: de stress coach leert jou hoe je stress voorkomt. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Het ultieme doel van de stress coach is om jou in je kracht te zetten en je te laten genieten van het leven.

minder stress

Ben jij gestrest? Herken stress

Het lastige aan stress is dat het zich uit in diverse vormen. Dit is persoonsafhankelijk, maar er zijn ook verschillende niveaus van stress met bijbehorende symptomen, zo komen depressies en paniekaanvallen met name voor bij zware stress.

Herken jij je in meerdere van deze symptomen? Dan is de kans groot dat je stress hebt.

 1. slecht slapen,
 2. minder focus en concentratie,
 3. vaak moe,
 4. snel geïrriteerd of boos,
 5. minder goed om kunnen gaan met teleurstelling en tegenslag,
 6. spanning in het lichaam, gejaagd gevoel,
 7. piekeren en overanalyseren,
 8. niet direct verklaarbare lichamelijke klachten, zoals buikklachten, rugpijn, hoofdpijn, hoge hartslag, hoge bloeddruk, hartkloppingen,
 9. meer of minder eetlust,
 10. opgebrand en uitgeput gevoel (bij zware stress),
 11. paniekerig, angstig (bij zware stress),
 12. depressief gevoel (bij zware stress).


geen stress stoplicht

Wat mag je verwachten van Mentalcoach.nl?

 • Kwaliteit
  Een gediplomeerde stress coach met 20+ jaar ervaring
 • Coaching op basis van erkende modellen
  Dankzij de juiste opleiding en ruime praktijkervaring krijg je een concreet stappenplan en hulpmiddelen waarmee je direct aan de slag kan.
 • Persoonlijk en coaching op maat

Wat doet de stress coach?

De stress coach maakt jou bewust van jouw persoonlijke stresssignalen. Hiervoor maakt Mentalcoach onder andere gebruik van de erkende stoplichtmethode (ook wel vroeg signaleringsplan genoemd). Met behulp van deze methode krijg je inzicht in hoe je stress in een vroeg stadium herkent en voorkomt.

Waarschuwingssignalen die een indicator zijn voor (vroege) stress leggen we vast, zodat je ze leert te herkennen. Daarnaast maken we een plan voor acties die jij  en je omgeving, gaan ondernemen om je stress te minimaliseren en de rust terug te vinden in je hoofd. Meer rust resulteert in meer levensgeluk, meer energie en beter resultaat. Tot slot vinden we samen de dingen die jij kan doen om stress te voorkomen.

In de stoplichtmethode maken we onderscheid in 3 stemmingsfases: groen, oranje en rood. Bij iedere fase horen specifieke signalen waarmee jij en je omgeving tijdig signaleren dat het minder goed met je gaat dan voorheen. In iedere fases zijn er vervolgens gerichte acties die jullie ondernemen om jouw gemoedstoestand weer de juiste kant op te sturen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is stress coaching zeker niet alleen waardevol voor mensen die al zware stress ervaren. Het is minstens even waardevol voor mensen die regelmatig moeten presteren en daardoor druk ervaren, denk aan: ondernemers, studenten, topsporters, bekende Nederlanders en vele andere talenten die hoge ambities hebben en streven naar resultaat en geluk.


Wat levert stress coaching je op?

Voor mensen die nog geen hoge stress ervaren maar wel druk, biedt stress coaching concrete handvaten om goed om te gaan met die druk, zodat er geen langdurige stress ontstaat. Je krijg handvaten die zorgen voor:

 • het vinden van jouw kracht,
 • rust,
 • stabiliteit,
 • evenwicht,
 • goede werk-privé balans.

Voor mensen die al (hoge) stress ervaren geldt dat de stress coach samen met jou de dingen terugvindt, die voorheen waarschijnlijk normaal voor je waren, maar die in de weg worden gezeten door stress, denk aan:

 • rust in je hoofd en lichaam,
 • controle,
 • zelfvertrouwen,
 • plezier en geluk.

Ik heb geleerd om weer van mezelf te houden en in mijzelf te geloven. Bart is duidelijk en kan soms een spiegel voor houden. Ik heb dat soms nodig.

Bram

20 jaar kennis en ervaring samengesteld in 1 aanbod

Ontdek onze meest effectieve technieken die meer resultaten leveren

We hebben onze beste effectieve technieken voor jou gebundeld

De sociale netwerkcirkel

Een prachtige tool om inzichtelijk te brengen wie steunend is en wie jou mogelijk afremt in de persoonlijke groei & ontwikkelinggeen stress stoplicht

De stoplichtmethode

Minder stress en meer succes met de stoplichtmethode

Met dit prachtig instrument leer je om in een vroeg stadium stress te signaleren, zodat je de hoge mate van stress weet te voorkomen.

voorbeeld werkboek

Persoonlijk ontwikkeling plan

Werk gestructureerd volgens 8 stappen aan jouw gewenste situatie.Bart Bijster

Motiverende gespreksvoering

Verminder weerstand en vergoot motivatie tot gedragsverandering

Cirkel van invloed

Hoe meer je in mogelijkheden denkt, hoe groter jouw Cirkel van Invloed.Helicopterview

Leer overstijgend kijken naar bepaalde zaken en het overzicht behoudenBart Bijster

1:1 coaching

Jouw persoonlijke coach

149,-  75 minuten

Zij gingen jou al voor

Mentalcoach.nl heeft waarde aan mij toegevoegd! Bart laat zich niet meeslepen in mijn emoties, waardoor we ook echt toekomen aan acties i.p.v. alleen pratenfeedback

Fleur

Ik heb geleerd om weer van mezelf te houden en in mijzelf te geloven. Bart is duidelijk en kan soms een spiegel voor houden. Ik heb dat soms nodig. 
Bram
Wat met eerdere coaches niet lukte, kan en mag ik eindelijk nu mezelf zijn. Bart begrijpt me goed en legt geen druk op mij.

Sharon

Bart vertelde mij over zijn bedrijf en ik besloot met Mentalcoach.nl in zee te gaan. Bart is een coach die me in mijn waarde laat en er onvoorwaardelijk  voor mij is. 


Inge