Persoonlijke groei en ontwikkeling

Voorwaarden voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling

 

Wil jij het maximale uit jezelf halen? Zorg dan dat de basis in orde is. Persoonlijke groei en maximale ontwikkeling van je talenten zijn pas als je onderliggende behoeften zijn gerealiseerd. Denk aan een goede gezondheid, een dak boven je hoofd en goede relaties. Een coach kan je helpen om deze basisvoorwaarden te voldoen.  

 

Als millennial ervaar je veel druk. Je wilt uit jezelf halen wat erin zit, zo snel mogelijk en op alle levensgebieden. Tegelijk is het lastig een stabiel bestaan op te bouwen. Een woning vinden is moeilijk en op de arbeidsmarkt domineren de flexcontracten. Je wilt ontwikkelen, maar bent uitgevoerd aan het overleven. Dit kan leiden tot burn-outs en depressies. Hoe kun je je richten op je ontwikkeling in de achtbaan die het leven soms is?

 

Wat is persoonlijke ontwikkeling? 

Wikipedia geeft als beschrijving van persoonlijke ontwikkeling 'alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen en aspiraties.' Het is een proces je leven lang voortduurt en waarin de andere en logisch logisch volgt op de. Een mooi model voor persoonlijke ontwikkeling is dat van Maslow.

 

Persoonlijke groei en ontwikkeling volgens Maslow

De Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow heeft in 1943 zijn motivatietheorie berekend. Volgens Maslow hebben alle mensen ontvangen behoeften. Deze zijn hiërarchisch geordend. Je kunt je pas op hogere behoeften richten, als de lagere bevredigd zijn.

 

Maslow onderscheidt de volgende 5 behoeften, van laag naar hoog:


 

  1. noodzakelijke behoeften. Dit zijn je basale behoeften zoals eten, drinken, zuurstof, seks en slaap.
  2. Behoefte aan veiligheid en zekerheid. Dit vind je in huisvesting, een bron van inkomen voor lange termijn en relaties ('netwerk'). Ook een goede gezondheid hoort daarbij.
  3. Behoefte aan sociaal contact. Op dit niveau moeten je relaties meer zijn dan alleen nuttig. Je wilt niet eenzaam zijn, je zoekt echte vriendschap en liefde.
  4. Behoefte aan waardering, erkenning en zelfrespect. Je wilt daadwerkelijk gezien worden, niet inwisselbaar zijn. Je moet iets toevoegen. Je wilt respect voor wie je bent en wat je doet.
  5. Behoefte aan zelfverwezenlijking van zelfactualisatie. de eis. Je wilt je mogelijkheden volledig ontplooien, uit jezelf halen wat erin zit. Niet alleen ontwikkel je talenten, je handelt ook naar waarden.

 

 

Reinheid, roest en tussentijd

Voor persoonlijke ontwikkeling moet het fundament in orde zijn, de onderste vier behoeften uit de piramide. Dat begint bij de onderste laag: de behoeften. Is voldaan, dan kan de aandacht naar veiligheid, sociale contacten en waardering.

 

Je hebt voldoende en gezond eten en drinken nodig. Van tijd tot tijd moet je bewegen. En je hebt je rust nodig: voldoende slaap en ontspanning. Kortom: de drie R-en Reinheid, Rust en Regelmaat.

 

Je natuurlijk geen volledige controle over een stabiele gezondheid. Een ziekte kan je overkomen. Maar je kunt iets doen om problemen zo stabiel mogelijk te houden te zelf iets leven.

 

Levens veranderende instellingen voor veranderen

Het lijkt simpel. Stop met ongezonde gewoontes en vervang deze door gezond. Leer jezelf een gezond leven aan.

 

Maar de praktijk is weerbarstig. Het is lastig gewoontes af te leren en te vervangen door nieuwe. De verleiding van de sigaret, het vette eten van het checken van de mail voor het slapen gaan blijft groot.

 

De Amerikaanse onderzoeker James Duidelijke methode waarmee je gewoontes kunt aanleren. De grondgedachte is de volgende: werk met kleine mengs. Hoe kleiner het groter, hoe groter de kans op succes. Dit succesvolle stapmotiveert je voor de volgende. Totdat je het einddoel bereikt en nieuw gedrag hebt aangeleerd.

 

Persoonlijke ontwikkeling met een coach

Hoe stel je die doelen en kleine veranderingen op? helpt een coach je. Een coach spiegelt, zet je aan het denken en helpt je zaken op een lijst te zetten. Zo leer jij de basis te leggen voor een betere kwaliteit van leven. Wil je echt ontwikkelen kun je pas als de basis op bestelling is.

 

De coaches van Mentalcoach.nl kennen de problemen van millennials. Zij hebben de juiste diploma's, werken aan hun professionele ontwikkeling en hebben invloed op de toekomst. In kleine resultaten naar een groot resultaat. Dat kun je verwachten van ondersteuning bij Mentalcoach.nl.

 

Persoonlijke groei begint bij de basis van je bestaan en gaat in kleine blijvens. Dat zijn de belangrijkste voorwaarden. Niets kweekt succes als succes.

 

Wil jij ook met succesvolle methodieken doelgericht werken aan jouw groei en persoonlijke ontwikkeling? Door 20 jaar kennis en ervaring hebben we de beste trainingen voor jou! Bekijk ons aanbod .

 

Reactie plaatsen