Wildgroei aan coaches

Gisteren heb ik met bewondering gekeken naar de hilarische uitzending van De avondshow met Arjen Lubach waarin hij met veel humor een ernstig probleem onder de aandacht brengt.
Er is al jaren een wildgroei aan coaches en deze trend dreigt zich voort te zetten doordat iedereen zich coach mag noemen, coaching is immers geen beschermd beroep.
 
Ook in de geweldige documentaire op Videoland ‘Is geluk te koop’ onderzoeken de voormalige Rambam-duo Lars Gierveld en Jelte Sondij de wildgroei aan coaches. Er wordt ingezoomd welke methodes zij gebruiken om hun geld te verdienen en hoe ver mag je gaan in de verkoop van geluk?
 
Het is bijzonder dat iemand na een 3 daagse training zich coach noemt, terwijl ik zelf bijvoorbeeld o.a. een 4 jaar durende sociaal pedagogische opleiding heb genoten. 
Terecht maakt 70% van de bedrijfsartsen en psychologen zich ernstig zorgen over de wildgroei aan coaches op dit gebied.
 
Ook tijdens onze zorginnovatiepitch 2022 hebben we deze misstanden onder de aandacht gebracht. 
 
En dit moet anders!
 
Mentalcoach.nl wil hier verandering in brengen met behulp van een platform dat hulpzoekende millennials in verbinding brengt met gekwalificeerde coaches.

Om te beginnen, geven we je vakkundige voorlichting en handige tools om zelf actie te ondernemen op weg naar een gelukkiger leven. Daarnaast bieden we de beste trainingen om doelgericht te werken aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Deze trainingen zijn ontwikkeld en geselecteerd uit meer dan 20 jaar begeleiding en gebaseerd op bewezen succesvolle methodieken.  En heb je behoefte aan meer ondersteuning in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling? Kies dan voor de 1:1 coaching trajecten met een gekwalificeerde coach. Een coach met een bewezen track record en een passende, afgeronde opleiding. .
 
Wil je de zorginnovatiepitch of de aflevering van de Avondshow terug zien? Bezoek dan onze videopagina op het platform.

Over de schrijver
Reactie plaatsen